Vrijwilligers zijn onmisbaar, ook in De Kleurenboom

Reeds vele jaren kunnen wij trouw op de hulp en de inzet van onze vrijwilligers rekenen. Steeds staan deze mensen vol enthousiasme klaar om ons kosteloos te helpen. Zonder hun medewerking zouden veel projecten maar moeilijk van de grond komen.

Wekelijks staan onze leesmoeders klaar om een handje toe te steken bij het niveaulezen. Door deze ondersteuning is het mogelijk de klas in kleinere groepen te delen, waardoor elk kind meer leeskansen krijgt. Door deze manier van werken dragen de leesmoeders op een aangename en positieve manier bij tot het leesproces van de kinderen.

Ook voor sneeuwklassen kunnen wij trouw op de inzet van enkele vrijwilligers rekenen.  Dag en nacht staan zij voor de kinderen en de leerkrachten klaar waardoor deze reis keer op keer een onvergetelijke gebeurtenis wordt voor iedereen.

Dankzij de hulp van onze zwemmoeders wordt er minder tijd verloren met het aan- en uitkleden van de kinderen. Op deze manier wordt er tijd vrijgemaakt en krijgen de kinderen meer zwemkansen.

De vrijwilligers die onze kleuters tijdens het middageten komen helpen, zorgen ervoor dat onze kleintjes niets te kort komen en de hulp krijgen die ze verdienen.

Ook de vrijwilligers die tijdens de restaurantdagen en schoolfeesten komen helpen, zijn onmisbaar geworden. Dankzij hun hulp kunnen wij de taken goed verdelen en verlopen deze activiteiten moeiteloos.

We kunnen besluiten dat…

Vrijwilliger zijn…
Is vrijwillig
maar niet vrijblijvend
Is verbonden
maar niet gebonden
Is onbetaalbaar
maar niet te koop
Is positief denken
is positief doen
Met als enige doel
voor jezelf en de ander
een goed gevoel!

Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger een handje toe te steken, mogen zich steeds aanmelden op het secretariaat van onze school!